Termék választék
Ügyfélszolgálat
Hét-Pén: 7:00-16:00
+0036 306 635 588

Ujdonság

18.10.2019VIDEO PROFIL 2019
VIDEO
Részletek
Black Friday a Primeránál 2017 !2017.11.23 - 27. között minden újonnan megvásárolt Primera LX sorozatu színes címkenyomtatóhoz ajándék tonereket adunk a nyomtató beregisztrálása után.
Részletek
Minden ujdonság

AG FOIL s.r.o.

Družstevná ulica 549/7
922 10 Trebatice
térkép >>
Tel.: +421 337 720 541
+421 337 720 542
Fax.: +421 337 720 543

E-mail: cimke@agfoil.com

Feliratkozás hirlevelünkre

AG FOIL s.r.o. Általános Szerződési Feltételei (ÁSZF)

I. BEVEZETŐ

Az AG FOIL s.r.o., Veselé 426, 922 08 Veselé pri Piešťanoch, Cégjegyzékszám 35823801 (Szolgáltató) Általános Szerződési feltételei az adás-vételi szerződések és megrendelések elengedhetetlen részét képezik.

Az Általános Szerződési feltételek meghatározzák a beszállító-vevői kapcsolatok elveit, gyártási feltételeket, szállításokat és a termékekkel való manipulációkat. A vevő részére az ÁSZF -ben foglaltak meghatározóak, amint létre jön a kapcsolat a felek között megrendeléssel vagy megállapodással. A részeletes ÁSZF elérhető a szolgáltató honlapján a www.agfoil.eu címen, és szabadon hozzáférhető.

II. SZERZŐDÉSKÖTÉS, MEGRENDELÉS ÉS TELJESÍTÉS

1. A szolgáltató által kínált termékek nem képeznek javaslatot a szerződéskötésre és nem kötelezik a szolgáltatót a kínált termékek kiszállítására. Szerződéskötés létrejötte  megrendelés alapján nem lehetséges a szolgáltató írásos beleegyezése nélkül (email, fax).

2. Az új beszállító-vevői kapcsolat létrejötte kötelezi a vevőt a szolgáltató részére biztosítani az összes kért okmányt, főként a cégkivonat másolatát, vállalkozói engedélyt, Adószám regisztációt.

3. Az ügyfél a megrendelése teljesítéséhez a szolgáltató részére biztosít minden olyan termékspecifikációt ami szükséges a megrendelt termék pontos azonosításához (termék pontos meghatározása, mérete, mintadarabja, szállítási feltétele, stb.)

4. Amennyiben az ügyfél nem szolgáltatja a kért információkat, vagy nem működik együtt az előkészületekben, akkor a szolgáltató jogában áll az elkezdett folyamat leállítása mindaddig, amég a kért feltételek nincsenek az ügyfél részéről biztosítva, és az előkészületi folyamatok vagy magát a szállítási határidőt ennek megfelelően meghosszabítani.

5. A szolgáltató jogában áll az olyan ügyfelek megrendeléseit elutasítani, akik a múltban nem teljesítették a megállapodott feltéleleket, különösen nem fizettek a megrendelt termékekért.

6. A szállító nem vállal felelőséget a formai vagy tartalmi eltérések és az ügyfél által megadott és jóváhagyott feladatokat (megrendelés, információk) az ügyfél írásban nem kéri vagy figyelmezteti az előkészületi fázisban, vagy olyan esetekben ha a szolgáltató az ügyfelet az eltérésekre figyelmeztette és annak ellenére a vevő ragaszkodott ezek betartására, vagy ha a szolgáltató ezeket nem észlelte. Ha ezek hatására a megadott rendelés és a végtermék minősége rosszabb lesz, a szolgáltató elzárkózik ennek felelőségétől. A grafikai alapokat a címkék gyártásához a felek kölcsönösen írásban erősítik meg. A grafikai alapok végső megerősítése után a beszállító nem vállalja a felelőséget a termékek hibáiért, ha ezek a nem megfelelő jóváhagyás miatt keletkeztek. A grafikai vázlatok végső jóváhagyása érdekében az ügyfél részére biztosítható egy bekalibrált nyomtatott előnézeti formátum, amely hasonlít a végleges valóságos nyomathoz, de nem mérvadóak a valóságos nyomati színekhez. Ezek az előrenyomtatott minták csupán a grafikai elrendezés, szöveg ellenőrzésére szolgálnak és nem szolgálnak alapul egy esetleges színárnyalati reklamációra, ha a végleges színek a nyomdagépből eltérnek a mintától. A végleges nyomatot a használt nyomtatási technológia határozza meg, mint UV flexo, UV offset, UV szitanyomtatás, stb. Az ismételt megrendelésnél már nem szükséges az újbóli jóváhagyás, ha csak nem módosult valami a grafikán.

7. A szolgáltató nem vállal felelőséget, amennyiben az ügyfél a szerződés létrejöttével megsért bármilyen szellemi tulajdont vagy szerzői jogot. Amennyiben a szolgáltatót bármilyen büntetés éri ezek jogok megsértéséért, jogában áll az ügyféltől igényelni a kártérítést a keletkezett károkért.

8. A címkék technikai paramétereit a honlapon található „Megrendelő formanyomtatványban“ kell meghatározni. A kitöltött nyomtatványt az ügyfél email-ben vagy fax-on elküldi a szolgáltató részére. Ugyan ilyen formanyomtatványt köteles az ügyfél a festékszalagok és dátumozó fóliák megrendelése esetén a szolgáltató részére email-ben vagy fax-on elküldeni. Ezek a formanyomtatványok megtalálhatóak a www.agfoil.eu/xxx elérhetóségen.

9. Az árajánlat kidolgozásához szükségesek ezek a minimális adatok:

 • termék megnevezése és pontos specifikációja
 • mértékegységben megadott darabszámok
 • pontos méretek
 • felhasználás
 • a kiszállítás kívánt időpontja
 • 10. Az első megrendeléshez szükséges adatok:
 • az ügyfél belső azonosító kódja, ha megvan határozva
 • termék megnevezése és pontos azonosítása az Árajánlat alapján
 • megrendelt darabszám
 • termék ára a megadott Árajánlat alapján
 • kiszállítási cím
 • számlázási cím

11. Ismételt megrendelések esetén kért adatok:

 • szolgáltató által megadott termékkód (lásd. a számlán / szállítólevélen)
 • megengedett az ügyfél belső azonosítója is
 • termék megnevezése
 • megrendelt mennyiség
 • az Árajánlatban feltüntetett termék ára, vagy a árajánlat száma
 • kívánt kiszállítás időpontja
 • kiszállítási cím
 • számlázási cím

12. Az ügyfél köteles a szolgáltatónak a kezdetleges gyártási költségeket megtéríteni, főleg a nyomóformák és a stanc szerszám költségeit. Ezek az ügyfél tulajdonát képezik és 6 hónapig a szolgáltatónál vannak az esetleges ismételt felhasználásig. Amennyiben az ügyfél az utolsó gyártás időpontjától számított 12 hónapig nem tart rá igényt, így ezután az időpont után átruházódnak a szolgáltató részére. A nyomóformák és kivágó szerszámok gyártás közben elhasználódnak, így az ismételt gyártásnál az ügyfeleket már nem terhelik következő költségek. Az ismételt szerszámok megvétele után ezek már a szolgáltató tulajdonát képezik.

13. Néhány nem szokványos alapanyagoknál vagy félkész termékeknél, az alapanyag beszállítók meghatároznak egy minimális megrendelési mennyiséget. A gyártás tervezése során a szolgáltató előre értesíti az ügyfélt ezekről a tényekről. Ha az ügyfél jóváhagyja a megrendelést, köteles az első gyártás előtt megtéríteni az említett minimális megrendelési mennyiség értékét. A fel nem használt alapanyagot a gyártó 6 hónapig raktározza az ügyfél részére a következő megrendelésig. Ha az eltelt 6 hónapos raktározás után sem kerül sor a következő gyártásra, a fel nem használt alapanyag a gyártó tulajdonába kerül, és szabadon dönt a felhasználásáról.

14. A termék gyártása csak a két fél írásos jóváhagyása után indítható el. Ilyen írásos jóváhagyás kezdetének a szolgáltató (gyártó) által megküldött árajánlat számít, amelyben az ügyfél által meghatározott specifikációk szerint történt a kidolgozás. Az árajánlatra hivatkozva az ügyfél megrendeli a terméket a 10 és 11. pontra hivatkozva az ÁSZF-ben említve. A megrendelés visszaigazolása után a szolgáltató részéről kezdetét veszi a két fél közötti Adás-vételi szerződés.

15. Az ügyfél felelőséget vállal a megrendelésnél a címkék alapanyagának és gyártási technológiának kiválasztására, figyelembe véve a szolgáltató (gyártó) gyártási lehetőségeit és az általuk használt alapanyagokat, hogy azok meg -e felelnek a kívánt elvárásoknak. Ha a szolgáltatónak (gyártónak) garanciát kell vállalni az egyes termékekre és azok használhatóságára, akkor erről a felek megegyeznek és a vevőnek ezeket az igényeket mindenképp alá kell támasztani a szükséges leírásal, hogy hogyan fogják a gyártandó terméket tovább feldolgozni, illetve használni (milyen termékre, hogyan, milyen hőmérsékleten, stb.) Igény szerint a vevő köteles a saját költségeire teszteléseket elvégezni a kiválasztott alapanyag megfelelőségére. A tesztelések után az ügyfél kiválasztja a megfelelő alapanyagot.

16. Amennyiben az ügyfél (vevő) kilép a megegyezett szerződésből, köteles a szolgáltató (gyártó) részére megtéríteni az összes kimutatható költséget, amit a szerződésben foglalt termékre a gyártó belefektetett.

17. A megrendelt termék a gyártási technológiának megfelelően lesz legyártva és a megrendelés során visszaigazolt paraméterekkel.

18. A gyártó fenntartja lehetőségét, hogy a gyártás során eltérjen a megadott mennyiségektől legfejlebb +/- 5% -al. Ezek a lehetséges eltérések a gyártási technológiából adódnak, és ezeket figyelembe véve a vevő köteles a kiszállított mennyiséget átvenni és azt teljes értékében kifizetni.

19. A felek megegyezhetnek, hogy a gyártó a megrendelésre hivatkozva legyárt a vevőnek egy nagyobb mennyiséget (úgynevezett raktári készletet) és ezt a mennyiséget a vevő a meghatározott lehívásonként elvinni. A raktárra való gyártásnál a felek megegyeznek a lehívások ütemében, ami a vevőt kötelezi a készlet elvitelére. A megegyezett lehívások üteme a vevőt köti a raktárkészlet elvitelére olyan esetben is, ha erről nem küld a gyártónak értesítést (megrendelést). Ha a vevő a megegyezett időn belül nem viszi el a lekötött raktári készletet, akkor a gyártó jogában áll a fennmaradó készletet kiküldeni és kiszámlázni a vevő részére, úgy mint ha megrendelés történne. Ha a vevő megrendel a gyártótól nagyobb raktári készletet de erről nincs írásos megegyezés, akkor a vevő köteles a megrendelt tételt 3 hónapon belül elvinni és ezt maradéktalanul kifizetni. A kiszállítás költségéi ilyen esetekben e vevőt terhelik.

20. Minden vevői és szolgáltatói tevékenység történhet elektronikus formában vagy faxon.

21. Szolgáltató elérhetőségei:

       AG Foil s.r.o., Veselé 426, 922 08 Veselé pri Piešťanoch

       cimke@agfoil.com, www.agfoil.eu

III. VÉTELÁR ÉS FIZETÉSI FELTÉTELEK

1. Az Árajánlatnak tartalmaznia kell az árkalkulációt és fizetési feltételeket a vevő igényeinek teljesítésére.

2. Amennyiben a gyártó árajánlata nem rögzíti másképp, akkor a vételár ára EXW (szállítási költségek nélkül)

3. A vételárhoz a szállítás napján hozzászámolódik az érvényes ÁFA, Vám költség, vagy egyéb költség ami a terméket terhelheti.

4. A fizetési feltételek személyre szabottak és az árajánlatban rögzítésre kerülnek.

5. A vevő köteles a gyártónak kifizetni a megegyezett vételárat, úgy ahogyan megállapodtak.

6. A szolgáltató (gyártó) köteles a vevő részére a kiszállítástól számított 15 napon belül kiállítani az eredeti számlát.

7. Ha a vevő késik a számla törlesztésével, akkor a szolgáltató (gyártó) jogában áll minden egyes elmaradott megkezdett napért 0,15% kötbért kiszámlázni a vételár összegéből.

IV. SZÁLLÍTÁSI FELTÉTELEK

1. A szolgáltató (gyártó) kiszállítja a megrendelt terméket a visszaigazolt időpontban.

2. Amennyiben a gyártó árajánlata nem rögzíti másképp akkor a szállítási feltételek EXW

3. Ha a vevő saját költségén biztosítja a termék szállítását, akkor ezt a megrendelésben jeleznie kell. Saját átvétel akkor keletkezik, amikor a megrendelt árut a gyártó átadja a megbízott fuvarozónak. Ebben az esetben a fuvarozó felel az átvett áruért.

4. Ha a vevő nem jelzi a személyes átvételt, akkor a szolgáltató (gyártó) kötelessége a megrendelt áru kiszállítása a megfelelő módon, és ilyenkor a fuvarköltség a vevőt terheli.

5. A szolgáltató (gyártó) kiszállítja a megrendelt tételt egyszerre vagy részletekben, a vevővel való megegyezés alapján.

6. Az áru átvétele után a termék tulajdonosa a vevő lesz. A vevő az átvételt szállítólevélen, vagy a fuvarlevélen igazolja vissza.

7. A vevő köteles az áru átvételekor a szállítmányt ellenőrizni, és ha észlelődik bármilyen sérülés, köteles rögtön a szolgáltatót (gyártót) értesíteni és elküldeni az írásos értesítést az észlelt sérülésekről a „Panaszeljárásokban“ foglaltak szerint.

8. Ha a szerződésben kivan kötve a logisztikai csomagoló anyag visszaszolgáltatása, akkor a vevő az előre megállapodott feltételek szerint cselekszik.

9. Amennyiben ezek a csomagoló anyagok nem kerülnek vissza a szolgáltatóhoz, akkor neki jogában áll ezeket az érvényes árlista alapján kiszámlázni a vevő felé.

10. Ha a vevő késik a számlák kifizetésével több mint 10 napot, a gyártó jogában áll minden elkezdett vevői megrendelések félbeszakítását addig a pillanatig, amég a késlekedő befizetés a gyártó számlájára nem fut. A kifizetett tartozás után a gyártó folytatja a megrendelések teljesítését. A gyártó a további megrendelések esetén kérheti a vevőtől az előlegszámla kifizetését, és ennek kifizetése után kezdhet bele az új megrendelés  teljesítésébe.

V. VIS MAJOR

1. A szolgáltató (gyártó) nem vállal felelőséget a kötelességszegés és a keletkezett károk miatt Vis Major esetén. Vis Major-nak a következők tények lesznek tekintve, amelyek miatt lehetetlenné vált a megrendelés teljesítése, vagy indokolatlanul bonyolultá vállik a teljesítés: természeti katasztrófák, háború, polgári zavargások, állami intézkedések, tilalmak vagy jogi lépések, behozatali vagy kiviteli szabályozások, sztrájkok, kizárások, munkaügyi konfliktusok, tűz, baleset, vagy bármilyen más ok, amelyeket a szolgáltató nem tud befolyásolni. Vis Major helyzet esetén a szolgáltató jogában áll a szerződésből kilépni.

VI. CSOMAGOLÁS

1. A gyártó minden terméket megfelelően csomagol, úgy hogy óvja azt az esetleges rakodás és szállítás közben keletkezett sérülésektől.

2. Minden termék csomagolásán megkülönböztető jelzés található (termék azonosító címke).

3. Az alap termékek az AG FOIL s.r.o. aktuális ajánlata alapján vannak csomagolva.

VII. JÓTÁLLÁS FELTÉTELEI

1. A kiszállított termékekre 12 hónap jótállást vállal a gyártó a gyártási időtől számítva, amely lehet a csomagoláson feltüntetett időpont, a szállítólevélen feltüntetett időpont, számlán jelzett időpont, vagy a szerződésben megállapodott időpont is.

2. A legyártott termékek minősége a II. bekezdéshez igazodik

3. Szállítmányozáshoz és tároláshoz ajánlott feltételek:

 • eredeti és nem sérült csomagolásban való tárolás
 • környezet ajánlott páratartalma (50 ± 5%)
 • hőmérséklet (22 °C ± 2 °C)
 • közvetlen napsütéstől a hősugárzótól elzárva
 • óvni a nedvességtől, szennyeződéstől és időjárási hatásoktól
 • mechanikai sérüléstől
 • nem ajánlatos olyan egyéb termékekkel való tárolás, amelyeknél fenn áll a veszély az esetleges vegyi gázok
 • felszabadulásának különösen oldószerek, lágyítók, stb.
 • a régebbi termékek elsődleges felhasználása
 • visszacsomagolása eredeti csomagolásba a részben fel nem használt termékeknek
 • vagy a szolgáltató által meghatározott csomagoló anyagba.

VIII. REKLAMÁCIÓ

1. A vevő köteles a reklamált terméket pontosan azonosítani a termék azonosító címkével, amit a gyártó minden egyes terméken és csomagoláson feltüntet. Az azonosító címkéken található a gyártási kód, LOT azonosító szám és a gyártás időpontja. A vevőnek tudomásul kell venni, hogy a reklamáció teljesítése csak az azonosító címkével ellátott termékekre érvényes, mivel a gyártó számára ez az azonosító címke a mérvadó. Ennek hiányában a gyártó nem köteles a reklamációval foglalkozni.

2. Gyártói kötelességek: hibák kiküszöbölése, hiányzó áru kiszállítása, engedmény a vételárból. A gyártó jogában áll meghatározni melyik panaszeljárási módszert fogja alkalmazni.

3. Hibás termékek kiszállítása nem jelent szerződésszegést.

4. A reklamáció folymata az AG FOIL s.r.o. „Panaszeljárásában“ van rögzítve a www.agfoil.eu web oldalon a („Támogatás“ szekcióban).

IX. ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK

1. A gyártó a legyártott termékeiről azt gondolja, hogy az ügyfél függetlenül és szabad elhatározásból döntött a termékek megfelelőségéről.

2. A gyártó felelőséget vállal minden kárért amit tevékenységével okozott annak valós magasságáig, legfeljebb hibás vagy a ki nem szállított termékek értékéig.

3. Az adás-vételi szerződésben vagy annak kiegészítésében meghatározott tények, vagy az írásos megrendelésben rögzítettek prioritást élveznek ezen Általános szerződési feltételek előtt. Minden más jogi kapcsolat és kötelesség a Kereskedelmi törvénykönyv § 273. szerint lesz rendezve.

4. Kényes kérdések, amelyek felmerülhetnek a beszállító-vevő kapcsolatban, a vevő és a szolgáltató személyesen vagy írásos formában fogja rendezni és az esetleges pereskedést végső megoldásnak fogják tekinteni.

5. Idegen nyelvre való fordítás esetén mérvadó a szlovák nyelvű szerződés, vagy az eredeti Általános szerződési feltétel.

6. Ezek az Általános szerződési feltételek 2016.01.01 -től kerülnek közzétételre a http://www.agfoil.eu honlapon.